Tennisschool Heerenveen

Tennisschool Heerenveen verzorgt voor Ten Woude alles op het gebied van training. Elke doelgroep kan terecht: van jong tot oud en van recreatief tot prestatief. Van de 700 leden bij Ten Woude hebben zo’n 300 zich ingeschreven voor de verschillende trainingen. Ongeveer tweederde is jeugd, éénderde is senior (18+).

Trainers

De trainingen worden verzorgd door (v.l.n.r.) Remmelt Bosklopper, Gerard Zwart, Pieter Vink, Eloi Westerbaan en
Lucian Hoogenboom. Meer informatie over de trainers vind je op de website van Tennisschool Heerenveen.

remmelt gerard pieter eloi

Training

We werken met twee trainingsseizoenen: een zomer- en een winterseizoen. Het zomerseizoen loopt van 1 april tot half oktober. Het winterseizoen van half oktober tot 1 april. In de zomer trainen we op de gravel- en kunstgrasbanen. In de winter trainen we in de ballonhal (twee gravelbanen) of op de kunstgrasbanen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen. Er is op elke doordeweekse dag training van 15.00 tot 22.00 uur.

Er worden verschillende trainingsvormen aangeboden:

Maak kennis met Tennis

Voor beginnende tennissers hebben we in april een cursus Maak kennis met Tennis. Dit is een lessenreeks van 5 of 6 trainingen waarin je de basisvaardigheden van het spel leert. Daarna kun je beslissen of je tennis een leuke sport vind, lid wordt van de club en verder gaat met trainen. Maar je kunt natuurlijk ook tussentijds instromen. Je kunt te allen tijde een proefles volgen (mits er een geschikte groep beschikbaar is). Het enige wat je nodig hebt is een stel sportschoenen en een sportieve outfit! Een racket hebben wij wel voor je. We kunnen je ook prima adviseren over de aanschaf van een nieuw racket. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Remmelt Bosklopper.

Reguliere training

Je kunt gedurende het hele tennisseizoen (april – oktober) wekelijks een les volgen. Jeugdleden kunnen ook 2x per week tennissen.

Competitietraining

Voor competitieteams is het mogelijk om gedurende de voorjaarscompetitie (april – juni) als team lessen te volgen. Op deze manier heb je – naast je competitiewedstrijden – een vast moment in de week dat je samen met je team traint aan je vaardigheden en je techniek. Als team word je zo ook beter!

Afhankelijk van de behoefte van het team kan er ook op specifieke onderdelen getraind worden, bijvoorbeeld variaties in het dubbelspel.

Tarieven & wijze van betalen

De tarieven voor de verschillende trainingsvormen staan uitgebreid beschreven op de website van Tennisschool Heerenveen.